30 november 2011

Ordlös Onsdag - "Information"

Wordless Wednesday - "Information"

      Olympus mju: 410

Fler bidrag hittar du här:



29 november 2011

Månskära

Igår när jag kom hem vid femtiden skyndade jag in och hämtade kamera och stativ för att fånga detta. Månen blev bäst när den fick sällskap av en gatlampa. Och så kan man ana en liten liten prick snett under till höger, tror det är Jupiter.




28 november 2011

Dimmig kyrkogård

En dimmig lördag för några helger sedan fick jag för mig att ta vägen förbi kyrkogården och fotografera. Många foton blev det, har inte hunnit sortera och rensa bland dem ännu. Men här kommer ett smakprov. Håll utkik efter flera så småningom!




26 november 2011

1:a advent

Önskar er alla en riktigt trevlig första advent! Här har adventpyntats, skrivits önskelistor och gjorts julgodis till skolans julmarknad nästa lördag. Men var är snön? För min del får den gärna komma nu! Vore mysigt med en vit Lucia.













Klicka på bilderna för att förstora.


25 november 2011

Gammal hink

Inte speciellt användbar längre, men på något sätt lite vacker där den ligger i skogsbrynet en bit från ett ödehus.





24 november 2011

Ljusterapi!

Nu behöver vi lite sommar, sol, hav och vackra blommor tycker jag! Hittade ett gammalt foto från en alldeles speciell och härlig dag vid naturreservatet Stendörren i närheten av Trosa. Kortet är taget med min gamla Pentax Optio 330.

Det är mörkt när man åker till jobbet och mörkt när man kommer hem, då blir det inte så mycket fotograferande. Då får man göra en nostalgitripp i fotogömmorna....!

 

Stendörren 3 juni 2003



23 november 2011

Ordlös Onsdag - "På väg"

Wordless Wednesday -"On the road"



Fler bidrag hittar du här:



22 november 2011

Annorlunda gäststuga

För några veckor sedan packade vi fikaryggsäcken och gav oss ut på skogspromenad. Då hittade vi denna lite annorlunda gäststuga vid en sommarstuga. Lite gullig tycker jag!



1 nov 2011



21 november 2011

Fotokursens alfabetescollage

På fotokursen ska vi som sagt montera ihop ett alfabetescollage sista gången. Så här ser mina bidrag ut. Testar lite på er och kollar om ni listar ut vilka bokstäver jag fick på min lott?






Måste berätta, när vi tittade på lite bilder på fotokursen från kvällsfotograferingen (jag hann inte visa mina, blir min tur vid nästa kurstillfälle) var det en kurskamrat som också hade en konstig ljus prick under månen på sina foton. När jag såg denna prick på några av mina foton trodde jag det var skräp på linsen och tänkte typiskt! Men jag tyckte det var lite märkligt att hon hade skräp på exakt samma ställe. Så jag frågade fotoläraren och han började skratta. "Det är Jupiter!" Vi alla började skratta, för alla hade trott som jag att det var skräp!



20 november 2011

Änglagårds-feeling

Här står liksom tiden stilla. Lite Änglagård över det hela, eller hur? Passerar förbi på avkopplande promenad med kameran.








Om någon bor här? Svar ja!



19 november 2011

Åndalsnes Norge

Satt och tittade på gamla foton och hittade det här från sommaren 2002 när vi bilade i Norge. Visst är det vackert?! Fotat med min första digitalkamera, en liten Pentax Optio 330.


Åndalsnes Norge sommaren 2002


17 november 2011

Mejeriet







Mejeriet innehåller idag ateljé, butik och utställning.


16 november 2011

Ordlös Onsdag - "Se upp!"

Wordless Wednesday - "Watch out/Look up!"

 


Fler bidrag hittar du här:




15 november 2011

Kvällsfotografering med fotokursen

Förra veckan på fotokursen var vi ute och fotograferade tillsammans för första gången. Vi hade jättekul, men det var svårt att fota i mörker. Nu har jag valt ut några bilder jag ska ta med mig vid nästa kurstillfälle (på onsdag) när vi ska gå igenom bilderna vi tog den kvällen. Här kommer en liten förhandsvisning! Glöm inte att du kan förstora genom att klicka på bilden. (Bilderna är något mörkare här på blogger än vad de är i verkligheten, såg att det var någon annan som skrev om detta fenomen också).


















Vi får se om jag får godkänt!?


14 november 2011

Ödetorp

Fortsätter min lilla "serie" om ödehus. Det här lilla torpet åker jag förbi varje dag på väg till stan/jobbet.










13 november 2011

12 november 2011

Trappor i höstskrud






Önskar Er allla en riktigt mysig helg!