30 januari 2013

Lilla tallen i solens strålar



Kunde inte välja.... så det fick bli båda!


29 januari 2013

Arbetsboden i dungen




Genom fönstret på den gamla arbetsboden i dungen längs min promenadväg.
Jag gillar speciellt två saker med boden. Den är rucklig och så är den grön! ;)
Har visat bilder härifrån tidigare, men då var det sommar och höst....
Nu finaste vinter!




28 januari 2013

27 januari 2013

26 januari 2013

Färg eller svartvitt?

Vad tycker ni? Är bilden bäst i färg eller svartvitt?




24 januari 2013

De klarade sig....

....trots att jag "misshandlade" pärlhyacinterna med lite fotografering ute i snö och kyla. De blommar fortfarande fint inne på köksbordet. Tålig blomma med andra ord.






23 januari 2013

En ny dag gryr

Ett oskrivet blad. Each day is a gift. Make the most of it.




Tänk igår kände nog Fint och Fult's gamla gröna tombola på sig att jag behövde piggas upp lite! Kommer ni ihåg att jag för en dryg vecka sedan tipsade om en tävling hos Fint och Fult där man kunde vinna fina annorlunda kryddskyltar? Monica tillverkar dem själv av gamla nysilverskedar hon fyndat på loppis. Helt i min smak. Så gissa om jag blev glad att just jag vann!

Vad jag valde för text på skyltarna? Jo, basilika, gräslök, smultron och pelargon. Ja, de två sista är ju inga kryddor, men jag tänkte piffa till några andra krukor också! Nu väntar jag bara på paketet i brevlådan.... och våren. Så jag kan börja använda min vinst!



21 januari 2013

En härlig vinterdag till

Jag och mina killar fick en minst lika härlig dag tillsammans i skidbacken igår söndag. Och det blev som jag önskade, lite varmare. Bara -5 grader. I lördags var det -14. Burr! Men solen sken och den värmer känner man. Och mina nya Hestra-vantar med ull och angora-fingervantar inuti är suveräna för en fryslort som mig! Och så har jag värmesulor i pjäxorna. Varför frysa när det finns botemedel?!



Storstenshöjden Kilsbergen (några mil från Örebro)


19 januari 2013

Se upp i backen!

Kan man ha en bättre lördag? Med sina tre killar i en solig skidbacke. Det är inte mycket som slår det!





Och så blir man ju lite extra varm i hjärtat när det är dags och åka hem och Bröderna Bus säger "Bara en gång till!". Och bara en gång till.... Då vet man att de också har haft kul. Får nog bli en tur till skidbacken imorgon också. Då får det gärna vara några grader varmare!



Storstenshöjden Kilsbergen 19 jan 2013


18 januari 2013

Sol + pärlhyacint = sant

En så'n underbar vinterdag vi haft här idag. Strålande sol och gnistrande snö. Hann lagom hem innan solen började gå ner bakom hustaken. Blev så fotosugen. Pärlhyacinten jag köpte härom dagen för att ha på köksbordet fick bli mitt fotoobjekt i brist på annat. (Hoppas inte den förfrös sig!?) Hade ju liksom inte så många minuter på mig innan solen dalade.




Och så har jag gått med i en fotoklubb. Men det får ni höra mer om en annan dag. Nu väntar fredagsmys och Gladiatorerna. Imorgon blir det en tur till skidbacken om det inte är för kallt.

En finfin fredagkväll och helg önskar jag er alla som fortfarande tappert kikar in här trots sparsamt med uppdateringar just nu!


15 januari 2013

Tulpanens Dag och vinter igen

Samtidigt som snön vräkt ner stundtals har det firats Tulpanens Dag idag. Kontraster. Nu är det sådär vackert vitt och rent ute igen. Då, när det är så här, gillar jag verkligen vintern! När det är slask, grått och barmark. Då längtar jag till våren.

Tyvärr har jag lite fototorka här. Både brist på dagsljus, tid och ork. Därav lite si och så med inlägg och bilder ur arkivet. Ha tålamod - bätttring utlovas!




Missa förresten inte en skojig tävling hos Fint & Fult!



13 januari 2013

"Här under sommarhimlen...."




"Kom vi tar stigen, vi går bort över ängarna
förbi båthusen
bort mot klippornas vik
men var försiktig nu
ja, se upp för tistlarna
det är ingen fara, gå bara bakom mig
och förresten
här under sommarhimlen ordnar allting sig"

Refrängen till "Här under sommarhimlen" från Ledins CD "Hela vägen"




12 januari 2013

Retroradio

I köket skvalar numera musiken ur denna fina julklapp. Tänk vad lite bakgrundsmusik och en snygg pryl kan göra skillnad när man står där vid spisen eller diskbänken!




Är det förresten någon som har tips på vad man gör med överblommade hyacinter? Kan man spara löken och få den att blomma till nästa jul igen? Vad gör ni med era hyacintlökar?



10 januari 2013

Skäggmossa

Så blev det lite vintrigare igen. Snöflingorna singlar ner här ikväll. Har ni lagt märke till att det blir pyttelite ljusare och ljusare på kvällarna? Det går åt rätt håll. Och om några timmar är det fredag! Visst är det härligt?!




8 januari 2013

Livstecken & vårlängtan

Tjaba tjena hallå! Nej, jag har inte försvunnit från jordens yta! Har bara haft en skön välbehövlig ledighet över jul och nyår. Och onsdag förra veckan började jag mitt nya jobb. Korvstoppning kan man säga. Är dödstrött på kvällarna! Men i slutänden kommer det bli toppenbra hoppas och tror jag.

När jag väl skulle skriva ett inlägg härom dagen kunde jag inte överföra bilder från datorn. Fick tips att antingen byta webbläsare, ändra till html-läge när jag gör inlägget eller så är det fullt i Picasa webbalbum (vilket jag visste att det inte är). Provade med det som jag tyckte verkade enklast, att ändra till html-läge. Och simsallabim funkade det! Tack tjejer för tipsen!

Kameran har fått vila ofrivilligt. Så jag har letat lite i arkivet. Idag blir det några längtan-efter-våren bilder. Dessa tog jag i mars förra året. Snart är vi där. En sån härlig tid som ligger framför oss! Men först längtar jag och ser fram emot vinterns skidsemester. Sedan kan det få bli vår för min del!








2 januari 2013

Dumlemuffins

Hittade ett så gott recept hos Madame Edith som barnen och jag testade härom dagen. Dessa kommer vi att göra om! Passa på att kika in på hennes blogg. Här hittar ni smaskiga recept och fina inredningsidéer.




Dumlemuffins

2 dl socker
125 g smör
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
4,5 dl mjöl
1,5 dl mjölk
12 st dumlekolor
(Strössel: Blanda 1dl vetemjöl, 0,75dl socker & 50g smält smör)
Vispa smör och socker.
Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
Blanda vaniljsocker, bakpulver och mjöl i en skål.
Rör ner mjölblandningen och mjölk i smeten.
Fördela smeten i 12 st stora muffinsformar.

(Använd gärna muffinsplåt för bäst resultat)
Tryck i en dumle i varje muffins.
Strö över strösslet som ett lock över varje muffins.
Grädda mitt i ugnen 225 grader 15 min.




♥ ♥ ♥ ♥


1 januari 2013

God fortsättning & tack!

God fortsättning på det nya året! Tänk, nu har jag bloggat i snart två år. Man kan väl säga att det var tur att jag fick vattenkoppor och i väntan på att kopporna skulle torka blev uttråkad. Det var då jag beställde systemkameran och började blogga! Och på den vägen är det.

Vill tacka er för alla fina kommentarer jag fått under denna tid. Och tänkt så mycket fotoinspiration (och även annan inspiration) jag hittat här i bloggvärlden. För att inte tala om alla nya bekantskaper. Det är lite som när man var barn och hade brevvänner. Fast på en annan nivå. Här delar man med sig av sina intressen. Man inspireras och inspirerar.

Imorgon är det härliga jullovet slut för den här gången. Då promenerar jag iväg till mitt nya jobb. Vilken lyx att få en morgonpromenad på köpet liksom! Likadant när man ska hem. Inga bilköer att fastna i. Nytt år med nya jobbutmaningar!





Jag föredrar krispig frostig vintersnö framför tö. Det är för trist när snön regnar bort!