29 maj 2013

Turas om på avbytarbänken

Ytterdörren öppnas. In kommer Storebror och ler med hela ansiktet. Det riktigt glittrar i hans mörkbruna ögon. Jag: "Var det roligt?" Storebror: "Jaaa mamma, det var jätteroligt!! Jag var så här nära (måttar med händerna) från att göra mål. De andra tycker att jag är snabb. Jag längtar redan till på torsdag (nästa träning)!" En speciell vardagkväll här hemma för några veckor sedan när vår Storebror varit på sin första fotbollsträning. Det är lycka, när det finaste man har är lycklig!

Intresset håller i sig och snart får han börja vara med och spela matcher. Då blir lyckan och glädjen total! Men de är många killar i laget så man får turas om att sitta på avbytarbänken och pusta ut och heja på sina kompisar. Sedan ger man järnet igen.



Den här gamla bänken sprang jag på nere vid vattnet ute vid Ässundets sommarcafé på Mors Dag.
Den hade lätt fått följa med hem om den hade varit till salu! ♥


28 maj 2013

Kalasfotograf

I helgen som gick hade jag den stora äran att få föreviga ett barnkalas. Ett tjugotal härliga 7-åringar som känt varann sedan första åren på dagis. Det är så roligt att fotografera barn. De flesta vill gärna vara med på bild och har inget emot att man smyger runt där med kameran. De är sig själva. Busiga, fnittriga, ivriga och fulla av energi. Kalastimmarna bjöd på strålande sol, paket i stora drivor, korvgrillning, lekar, fiskdamm och glasskiosk. Och så några småsyskon som fick vara med på ett hörn.




26 maj 2013

Alla Mammors Dag



Önskar alla mammor en riktigt fin Mors Dag!

24 maj 2013

Film på lut

Fyra veckor kvar till Midsommar och semester. Fyra ynka veckor. Inte klokt, vart tar tiden vägen?? Jag tänkte ladda upp med lite bra filmer inför sommaren och semestern. Det är så mysigt att ha några på lut och bara kunna bänka sig framför tv:n en regnig sommarkväll när barnen lagt sig. Jag minns en sommar när vi plöjde igenom Mordkommissionens alla 32 avsnitt. Den var riktigt bra den serien med fristående avsnitt. Får bli mitt filmtips till er. Har ni några bra tips att dela med er av?





21 maj 2013

Vårkväll



Skymningen är på väg.
Det stilla vårregnet har slutat falla.
Både varm, kall och fuktig luft.
Då kommer dimman smygande.
Man kan välja att se det gråa trista
....eller det vackra.

19 maj 2013

Körsbärsdal

Jag ligger lite på latsidan och njuter av sommaren. Äntligen är den här! Körsbärsträdet har precis slagit ut. Hittade tre blommande körsbärsskott inne i häcken också. De ska jag prova att gräva upp och sätta i närheten av det stora körsbärsträdet. Ska göra en lite "körsbärsdal" här hemma. Får se om det lyckas.




15 maj 2013

"Grönt" - Fototriss

Veckans tema i Fototriss är grönt. Min favoritfärg. Dessutom är det tävling med fint pris från Castanea Vandrarhem i Gamla Stan Stockholm. Mitt bidrag får bli "en paus i det gröna".






Fler bidrag hittar du här:



Efter vårregnet




13 maj 2013

Små trumpeter

Lungört har jag för mig att denna blomma heter. Hur som helst är den så vacker när den blommar. Och bladen är dekorativa i sig själva. Efter sig lämnar den små trumpeter på marken!






12 maj 2013

Namnsdag x 2

Inte alla som har namnsdag två dagar i rad. Men det har jag! Min älskade lilla mamma och pappa kommer alltid ihåg mig på mina dagar. I år med två söta buketter. En som varar för alltid.








11 maj 2013

Vårkragen - en favorit har börjat blomma



"Ge varje dag chansen att bli den bästa i ditt liv!"
Kloka ord hämtade från en almanacka.


10 maj 2013

Musöron

Pang, så blev allting grönt! Hög tid att klippa rosorna när björkarna ser ut så här.




9 maj 2013

Bland bollar och benskydd

Storebror har bestämt sig för att byta bordtennis mot fotboll. Nya skor och benskydd är inhandlade. Klubbkläderna går i blått och vitt. Lilleman älskar också fotboll. Så nu när simskolan är avklarad vill han också börja spela fotboll. Blev ett par nya skor till honom med när vi ändå var igång och provade. Vår nya pensionsförsäkring är alltså två små fotbollsspelare! Som ni ser går det hårt åt byxknäna och några minuter efter fotot var de dessutom gräsgröna! ;) Det ska synas att man haft kul.




8 maj 2013

En simpel liten maskros

Värmen är här. Solen skiner. Och trädgården formligen exploderar. Men allt jag bjuder på idag är en simpel liten maskros. En av de första. Idag är det skollov. Likaså på fredag. Jag har tagit ledigt. Fem sammanhängande dagar med ledighet. Härligt! Vi börjar med att åka till stan för ett besök hos Bröderna Bus frisör.




5 maj 2013

Till dukat bord

Vår farmor ska få en hjälpande hand (läs åtta händer!) med uteplatsen. Vi rensar och gör fint. Hon bjuder på mat. Det är en bra deal tycker jag som föredrar trädgårdsarbete före matlagning!




4 maj 2013

Våra solstrålar....

....har dammat av sina inlines idag. Än är inte cykelvägen sopad, men det skadar ju inte att öva lite hemma på uppfarten först. En och annan vurpa och en bruten nagel. Tänk vad ett Muminplåster kan lindra smärtan i ett skadat litet finger!



♥ Bröderna Bus ♥


3 maj 2013

Veckodagsförvirring

Pelargonerna i uterummet vill inte riktigt komma igång efter vinterns ide i uthuset. Men jag förstår dem. Nätterna är ju iskalla. Burr! Har i alla fall en som blommar så fint. Får glädjas åt den så länge. Och så är det ju fredag igen, fast det känns som tisdag!