31 maj 2014

Bara-vara-plats



Från en rofylld plats på cykelavstånd från hemmet.
En plats perfekt för picknick, bara vara och kurragömmalek.
En plats för kvalitetstid. Ett guldkorn i vardagen.


28 maj 2014

Morgondagg och maskrosor



Oj! Ekorrhjulet snurrar på i en rasande fart. Det är avslutningar och insamlingar hit och dit. Kalas. Fotbollsträningar, matcher och cuper. Frisörbesök. Shoppa avslutningskläder. Båtfix. Husrenovering. Klippa gräsmattan.... Allt i en salig blandning. Man far som ett skållat troll!

Ja, ni vet hur det är när man har barn i låg- och mellanstadieåldern. Men jag klagar inte. För det mesta är det kul. Finns det nåt roligare än att se killarna spela sina fotbollsmatcher! Det är väl investerad tid. Och den tiden kommer inte tillbaka, så det gäller att njuta. Hur mycket annat man än har att göra.

I helgen ser jag fram emot ett stort släktkalas. Ska bli så roligt att träffa alla! Trevlig långhelg på er (även om jag själv måste jobba på fredag)!




12 maj 2014

Fototriss - Blommor

Det är tävling i Fototriss den här gången och temat är Blommor. Jag har valt några av mina favoritblommor där de sjunger på sista versen. Om jag skulle bli en av de lyckliga vinnarna skulle jag välja den portabla hängmattan hos Coolstuff. Perfekt för lata sommardagar!










8 maj 2014

Viktigt på riktigt



Läste några tänkvärda rader som Emma med bloggen Livskrafter skrivit. Måste dela med mig av hennes kloka ord som jag instämmer i:

"Vi västerländska nutidsmänniskor tänker hela tiden på hur mycket vi ska klarar av att jobba, hur stort vi kan bo och hur pass dyr bil vi ska kunna köpa för pengarna vi dragit in. Pengarna som kompenserar tiden vi sålt av livet vi fått i gåva. Vi vill jobba mer, tjäna ännu mer och konsumera mer. Vi brinner upp, vantrivs och springer in i väggar och klimatet försämras konstant som en konsekvens av konsumerandet. Vi borde nog istället tänka hur lite kan jag jobba och hur lite behöver jag tjäna för att fortfarande känna att jag har ett rikt liv och tid över för att leva och umgås med de jag älskar. Pengar är förnybar energi – Tid vi förlorat är däremot för alltid förlorad. Och jorden vi lånar från våra barn har vi alla ansvar att vårda med varsamma händer. Vad är egentligen viktigt på riktigt undrar jag ibland…"




Bilderna är tagna vid en kusinträff på Ängsskär förra sommaren
och har egentligen inget samband med texten.
Mer än att de passar in liksom.


6 maj 2014

Vit Gul Blå



Jag som gått och varit avundsjuk på grannen att de har Vitsippor på sin tomt. Tycker det är så fint. Men plötsligt fanns den bara där, en tuva med Gulsippor i våran gräsmatta. Och i min värld är de ovanliga. Om jag ska vara ärlig visste jag nog knappt om att de fanns. Så nu slipper jag vara avundsjuk. Fast visst vore det fint med både Gulsippor och Vitsippor.... och Blåsippor! ;)




4 maj 2014

Blåa hav



Många har ett blått hav av scilla hemma på tomten. Så vackert!
Hemma hos oss har vi bara en ynka liten lök som inte tycks vilja föröka sig.
Man får vara glad för det lilla!




2 maj 2014

Efterlyser ödehus!



Tips på ödehus att fotografera runt Örebro med omnejd önskas!