23 maj 2012

Vilket lyft!

I helgen rev J det sänkta innertaket. Ni ser vilken skillnad i höjd det blir! Syns tydligt på väggarna var det sänkta taket satt. Och avgränsningen uppe vid taket mellan lilla "kakelugnsrummet" och vardagsrummet försvann på köpet. Nu känns rummet mycket större!



Ovanför det borttagna sänkta taket sitter det gamla innertaket kvar. Och ovanför detta ett skruttigt pärlsponttak, inga fina breda gamla brädor som man hade kunnat hoppas på i ett gammalt hus. Får bli ett helt nytt tak i passande stil till huset.



Det är den här väggen som ska rätas upp. Inne i väggen ser man spår av två olika dörrar, en vanlig dörr och en skjutdörr. Och så ska elen ses över i hela rummet.



Medans J rev och slet lastade jag bråten på släpkärran, satte in ungarna iklädda jobbarhandskar i bilen och for iväg till tippen. Där var det kö och hur mycket folk som helst. Inte helt lätt att kryssa fram mellan bilarna med en släpkärra bak efter. Blev tvungen att backa med släpet för att komma intill rätt container. Och tro det eller ej, men jag lyckades backa på första försöket! Ibland har man rätt att vara extra stolt över sig själv! Två hjälpsamma små killar i jobbarhandskar hjälpte mig sedan att lasta av.

Men man måste leva också, inte bara jobba! Så senare på lördageftermiddagen  packade vi in det nödvändigaste i bilen för en premiär-övernattning i vår nya båt. Men det får bli ett annat inlägg!



3 kommentarer:

VillaKarlslund sa...

Bra gjort att backa med släpkärran:))
Jag kör bara rakt fram med våran:0

Mycke jobb ni har ,men fint blir det;)
Glöm inte att njuta av sommarvärmen bara;)

Ha det gott
Kraam Tina

Rajson sa...

Vad duktiga ni är!det kommer säkert att bli fin-fint!
Är kanske sent ute men affären heter Floramor&Krukatös.
Gå in på deras hemsida http://www.floramorochkrukatos.se/
Ha det trevligt!

HF Inredning & Detaljer sa...

Vilken skillnad det kommer att bli! Fin kakelugn ni har.
Säg till om ni behöver hjälp eller ha fina detaljer till rummet sedan;)

Kram Helena