17 juni 2012

Sommarens godaste glasstårta!

Den här glassen måste ni testa om ni inte redan gjort det! Mmm sååå god! :)


Bild lånad från nätet



Nutella semifreddo
ca 10 port

2 marängbottnar
4 ägg
2 msk strösocker
5 dl vispgrädde
1 burk Nutella (ca 400 g)

Separera gulor från vitor, det är viktigt att skål och visp till vitorna är rena. Vispa vitorna till ett fast skum med 1 msk socker. Vispa gulorna luftiga med 1 msk socker och vispa grädden för sig.

Lägg en marängbotten i formen och krossa den andra.

Vänd varsamt ihop äggvisp, grädde, vitorna och den krossade marängen.

Ringla ner Nutellan (värm den lite i micron så den blir lite rinnig) så att det blir ränder i smeten. Häll upp smeten i formen över den hela marängbottnen.

Frys tårtan i minst 4 timmar innan servering, gärna över natten.

Servera med färska jordgubbar till.


7 kommentarer:

VillaKarlslund sa...

Mmmm den är sååå god:))
Som godis ;)

Ibland byter jag ut nutellan mot färskmosade jordgubbar inte helt fel det heller:)

Ha det fint
Kram Tina

Eva Trillian sa...

DET lät inte äckligt på något vis! Den måste vi prova. Vem älskar inte nutella? ;)

Irén T. A. Færevaag sa...

Awwwwwwww.....nå fikk jeg SÅ lyst på is!!! Mmmmm...deilig! Takk for oppskrift :-)

Fröken Grön sa...

Nu dreglar jag ner på tangenterna...
Mums, så gott det ser ut!
/Anna-Karin

Lilla Majken sa...

Var tvungen att skriva ut receptet, den måste bara göras.

Kram Therese

Jannica sa...

jag måste också skriva upp reseptet så att jg kan prova laga den! Låter såååå gott att mumsfillibabba ändå! :D

S sa...

Ska prova göra den i morgon kväll och ha den på lördag på födelsedagsfirande. :) Undrar hur länge den behöver tas fram innan servering?