14 mars 2011

Litet växthus

I förra numret av tidningen Lantliv fick jag se denna jättesnygga odlingsvitrin från Hasselfors Garden. Den är inte bara snygg utan verkar även väldigt praktisk. Den skulle passa perfekt här hemma hos oss! Kanske ute på altanen utanför vårt nya fina uterum. Eller mot gamla uthusväggen bredvid den gamla slitna dassdörren. Det finns bara en enda liten hake, den kostar mellan 6.000-7.000:-. Tyckte det var i saftigaste laget! Man kanske skulle kunna bygga något liknande själv....
Idag är det grått och trist väder, men våren är på väg med stormsteg. Vad härligt det ska bli att öppna altandörren och bara kliva ut utan att behöva klä på sig en massa ytterkläder.

Då kommer jag att tänka på en av alla härliga somriga låter med Ledin:

"Kom vi tar stigen, vi går bort över ängarna
förbi båthusen
bort mot klippornas vik
men var försiktig nu
ja, se upp för tistlarna
det är ingen fara, gå bara bakom mig
och förresten
här under sommarhimlen ordnar allting sig"

Refrängen till "Här under sommarhimlen" från Ledins CD "Hela vägen"

Passande bild; Stendörren 2002. En underbar plats.


På sjukfronten är läget så att jag fortfarande är hemma och är sjuk. Lille sonen är på benen igen och är på dagis, men i fredags insjuknade även storebror. Så idag är store sonen och jag hemma. Måste vara influensa. Har varit/är dålig i hela kroppen; feber, ont i kroppen, hosta, hes, stopp i näsan, kräkts, dålig i magen.... you name it. Nu kan det bara bli bättre!1 kommentar:

Ord & Känsla sa...

Läste att du varit sjuk, hoppas du är bättre nu!

Vilket härligt mindre växthus, ja det skulle man ha. Jag funderar på ett, men vi planerar att bygga ett uterum. Så det får bli en annan gång. Kan du inte lägga ut bilder på ert uterum som ni har byggt?

Kram Helena