21 augusti 2012

Keramik-utflyktens fortsättning

Inte långt från FaB Keramik ligger Rönneshyttans varuhus. Ett litet varuhus mitt ute i ingenstans. Känns i alla fall så när man som jag bor nästan granne med ett av Sveriges största köpcentrum. Här fanns i alla fall allt och lite till! Oj, vad grejor!

Färden gick vidare på jakt efter loppisar. Det är konstigt, när man letar och har tid att stanna finns det inga. Men är man på väg mot ett bestämt mål och inte har tid då poppar de upp som svampar ur jorden. Är inte det märkligt?! Och frustrerande.

Nåja, vi hittade i alla fall två loppisar. En halvbra i ett torp (tack Frida för tipset!) och en värdelös i ett garage. Blev två fynd i torpet. En gammal Vichyvattenflaska och ett Ikea tittskåp. Kolla in telefonnumret på flaskans etikett! Den måste vara ganska gammal. Jag tycker det är lite fint med gamla flaskor som prydnad. Tittskåpet ska äldste sonens slitna favoritkatt (gosedjur som han haft sen han var nyfödd) sitta i, som en tavla på väggen i hans rum. Det har han bestämt alldeles själv. För hur sliten katten än är är det en alldeles speciell katt som varit med i nöd och lust i snart nio år.
Dagen avslutades med sen lunch i sommarstaden Askersund och ett besök på Snäckbåten. Här kan man köpa sig finaste snäckor och stenar. Och godaste glassen från Hjortkvarn. Den går inte av för hackor kan jag lova! Mmmmm.... Så var en fin dag till enda.
1 kommentar:

Anonym sa...

URFINT gahhhh : ) kram Sofia