19 oktober 2012

Nora feel-good-dag

I veckan som gått blev äntligen den årliga turen till Nora av. En riktigt kulen höstdag med ihållande regn. Men med bästa sällskapet och mysiga brasor i kaminer och öppna spisar som värmde blev det trots regn en trevlig dag.

Hittade två loppisar som hade höstöppet. Där blev det två fynd. Ett ovalt uppläggningsfat (Gustafsberg) från 1898 för en guldpeng och en liten apoteksflaska med kork i brunt glas för tre guldpengar. Utflyktens huvudmål var Nora Diversehandel, som är en av mina favoritbutiker. Här kan man gå i timmar och titta på gamla saker ♥. En 3-liters mjölkkanna från 30-talet fick följa med hem. Det var kanske inget fynd prismässigt sett, men jag har länge önskat mig en så'n. Den blir fin med tallris i till advent till att börja med :) Bilder på mina fynd får ni se en annan dag....
Magen behöver sitt också när man är på utflykt. Lunchade på Maria Langs krog och fikade på Silkes Bageri & Café. Mmmm vad god deras chokladtårta med hallon var. För att inte tala om äppel-burgern. Mums ♥!

Innan vi styrde färden hemåt igen gjorde vi en runda i några trevliga inredningsbutiker. Hos Ärta Pärta ångrar jag att jag inte köpte Ernst svarta fiffiga ljusstake. Man köper ett "ljustråg" som man kan dekorera efter årstid. Till det köper man "ljusstumpar" (ljushållare med magnet i botten) och placerar hur man vill i ljustråget. Kan t.ex bli en fin adventsljusstake. Får väl önska mig en så'n av tomten! ;) Från Helens Hörna fick en stor användbar glasburk följa med hem. Den ska förvaras värmeljus eller kakor i.

En dag som denna går alldeles för fort, men laddar batterierna lite extra!

Nora  17 okt 2012


3 kommentarer:

Irén T. A. Færevaag sa...

Hei på deg!

Åh, for en herlig kosedag dere har hatt! Gleder meg til å se bilde av funnene dine :-)

Flotte, detaljrike miljøbilder. Får lyst til å reise på tur...

Riktig god helg!

Klem, Irén

Madame Edith sa...

Åh,vad snygg bilden längst upp till vänster är. Den med pilarna som visar vägen, kommer inte på något ord för den typen av stolpe just nu men säkert kallas det för något. Vägvisarstolpe kanske.. hihi

Trevlig helg! Madeleine

Anette-Ljusa drömmar på landet sa...

Oj vad det ser mysigt ut !!! Dit vill jag oxå åka !

En riktigt fin fredagkväll till dej...kraaam