25 mars 2014

PhotoshoppatJag tillhör ju den skaran som vill få till mina bilder redan i kameran när jag tar bilden. Redan där vill jag vara nöjd med min bild. Inte behöva behandla den i något program. Jag säger inte att det är fel att bildbehandla. Absolut inte. Man gör som man själv vill. Och jag vill skapa en färdig bild med enbart kameran.

Men jag har Photoshop Elements och är jättesugen på att lära mig alla dess funktioner och finesser. För att ibland kunna leka med mina bilder. Och ibland finns det ju tillfällen som man vill rädda en misslyckad bild. Ett ögonblick som aldrig kommer igen.

Så när jag fyllde år fick jag en stor tjock bok. 440 sidor Photoshop Elements. En riktig guldgruva jag börjat testa mig fram i. Första testet fick bli Lillebror som färgklick i skogen. Lätt som en plätt att få till!


5 kommentarer:

Lotta sa...

Så snyggt du fixat till bilden men jag håller med dig om att det är roligast att slippa fixa för mycket utan få bilder man är nöjd med direkt från kameran! Fast ibland är det jättekul att leka lite, jag har själv gått 2 fotoshop kurser...
Ha en fin vårvecka.
Kram Lotta

Anonym sa...

underbar bild kram Sofia

Unknown sa...

Hej Lotta
Det er et dejligt billede, du har taget. Jeg synes også, det er bedst, hvis man kan beskære billedet i kamaeraet. Det træner også ens øje.
Hilsen
JetteMajken

Kerstins foto sa...

Toppenfin bild och redigering. Själv fotar jag i RAW och då slipper man inte undan redigering. Men visst försöker jag komponera bilden i kameran, det är ytterst sällan jag beskär bilderna.

Anneli - A'la Foto sa...

Ja, det är roligt att kunna redigera bilderna. Bara att ha möjligheten är fantastisk! Sedan ska så klart det mesta sitta i kameran men som jag, när jag fotograferar i RAW så krävs "framkallning" av bilden i ett bildredigeringsprogram (kontrast, skärpa, vitbalans).
Men jag älskar att redigera bilder...att sätta sig ner och bara skapa är underbart! :)