3 december 2014

Med för stor hyrbil i TrapaniFlyget från Pisa lyfte på kvällen och vi landade på Sicilien, på Trapanis flygplats, efter att mörkret lagt sig över staden. Vi hämtade ut hyrbilen på flygplatsen och ställde sedan in gps:en på hotellets adress. När vi närmades oss hotellet i centrala Trapani insåg vi två saker ganska snart. Vår stora kombi till hyrbil var på gränsen till för stor för de smala gränderna och gps:en hade ingen som helst koll på alla enkelriktade gränder!

Vi snurrade runt och vid ett flertal tillfällen var det så trångt att vi fick fälla in backspeglarna för att komma fram. Och på några ställen var det bara att backa tillbaka då det var för trångt att komma fram. Jag, som tack och lov satt bredvid och slapp köra, drabbades nästan av lite klaustrofobi! Gick ju inte att öppna bildörrarna! Rätt vad det var fick vi se en man som hoppade ut i gatan och viftade. Visade  sig vara hotellägaren som sett vår bil irra runt och misstänkte att det var vi, hans gäster. Vi var räddade ur grändernas labyrint typ!Morgonen efter vaknade vi till denna utsikt (ovan) när vi drog ifrån gardinerna. Jag som älskar gamla nötta flagnande hus blev förstås alldeles lyrisk. Och medans jag stod där och fotograferade råkade jag titta ner vid mina fötter och upptäckte detta fina hotellgolv (nedan). Ja, jag vet, är nog lite knäpp!Efter en smaskig, inte allt för nyttig, frukost gav vi oss ut för att göra stan Trapani. Ett axplock av bilder kommer här. Som vanligt klickar du på bilden för att förstora.
Fortsättning följer med bilder från Trapanis hamn....


3 kommentarer:

Lotta sa...

Så väl jag känner igen mig, har ett stort leende på läpparna nu men jag lovar dig att det hade jag inte när vi fastnade med vår hyrbil i en trång gränd som slutade med världens nerförsbacke och där var gatan slut.....Bränd koppling och diverse skrapmärken blev det innan vi efter lång tid lyckade ta oss därifrån. Jag lovar att vi var glada för extra försäkringen vi tagit på bilen samt att det inte fanns någon människa på plats när vi återlämnade den...Phu..vilken resa det var, annars var allt toppen bra :-) Kram Lotta

HWIT BLOGG sa...

Oh det hade ju varit fint att "köra fast" i de gränderna hi hi. Förstår precis vad du menar, tänk att kika ut och se den husväggen...det golvet...
UNDERBARA bilder som vanligt och jag väntar med spänning på fortsättningen!
Tack för din söta kommentar om soppeländet också, ha ha, det blev en uppvärmd pizza från Ica sen:)
Kram till dig,
Titti

Sandra sa...

Vilka fantasiska gränder och bilder. Ser otroligt härligt ut!

Har så många kort så du kan absolut få ett utan någon utlottning :) Skicka din adress till mig (ouratilio@gmail.com) så fixar jag ett åt dig!

Renen är inköpt på Åhlens och är från märket Muuto. Men detta var för några år sedan så jag vet inte om den finns kvar i sortimentet. Vilken mysig historia om renen från Ukraina. Det finns så fina människor där ute :)