Bärrutor
200 g smör
6 dl socker
4 ägg
6 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1/2 - 3/4 liter färska eller frysta bär (t.ex hallon, blåbär, röda vinbär eller körsbär)
ca 50 g mandelspån (kan uteslutas)
Smält smöret i en stor gryta och låt det svalna lite.
Rör ner socker, ägg, mjöl och vaniljsocker och blanda till en slät smet.
Häll ut den i en långpanna klädd med bakplåtspapper.
Fördela bären över kakan och strö ev på mandelspån.
Grädda i 175 grader i ungefär 30 minuter.
Drag kakan ur långpannan och låt svalna lite.
Skär den sedan i rutor.
Njut till fikat!
Kanna och assiett (Hackefors) är loppisfynd.
1 kommentar:
Dessa har jag smakat tidigare, men inte testat att baka själv. Verkar lätt och det är ju goda också:)
Kram Helena
Skicka en kommentar