27 juni 2012

En helt ny värld....

....öppnar sig när man kryper runt med mitt nya macroobjektivet ute i trädgården. Tid och rum försvinner. Man blir som uppslukad av alla små vackra detaljer. Oj, så kul! Samtidigt svårt. Svårt att hålla still kameran och få perfekt skärpa. Hur gör ni andra, använder ni stativ eller är ni bara stadiga på handen?

Här är mina första trevande försök. En pelargon blev mitt första offer.


För er som är nyfikna på vilket objektiv jag valde att köpa till slut kan jag tala om att det blev ett Tamron SP AF 90 mm F/2,8 Di macro 1:1. Enligt tester jag läst ska detta vara snäppet bättre än Canons eget motsvarande objektiv. Har även kollat med flera som har Tamron-objektivet och alla är mycket nöjda. Det hoppas jag att jag också blir :)6 kommentarer:

Mina fotostunder sa...

Så roligt att få se dina fina macrobilder för jag har själv köpt ett likadant objektiv som jag snart skall börja krypa runt med!

Kerstins foto sa...

Jag har också bara hört gott om det objektivet och när jag nån gång ska uppdatera mig så blir det ett sånt. :)
Du har fixat det här galant, bilderna är jättefina.
Det är lite trixigt att fota macro, minsta andning gör att man rör sig så mitt knep är att hålla andan när man knäpper bilden. I övrigt är stativ att föredra men det är inte alltid man har det med sig. Men här har du ett riktigt bra stativ som inte är svårt att bära med sig:

http://www.cyberphoto.se/info.php?article=gorillapodSLRZoom

Ha så kul med macrofotandet. :)

Maria sa...

Superfina bilder från den första trevande macrofotograferingen.
Att fota macro är sååå kul, men svårt.
Jag kör på fri hand när jag fotar macro, men skulle nog behöva köpa ett lämpligt stativ för detta ändamål. För det är ju inte alltid så lätt att vara stadig på hand :)
Ha en riktigt bra dag!
/Maria

Mimmi. sa...

Vilka bilder!! Har ju "bara" mina filter, men har då kört med stativ. Har oxå använt mej av självutlösaren för minsta möjliga skak. Spännande att se vad du hittar på härnäst! =)

Irén T. A. Færevaag sa...

Hei på deg!

Gratulerer med nyt macroobjektiv, Lotta! Lekre bilder - du er flink :-)

Selv har jeg Canon sin 100 mm og er veldig fornøyd med det.

Det er en spennende verden som åpner seg med macroobjektiv. Kos deg masse :-)

Della sa...

Titta vad fint du fick till det i macrovärlden.