Bild lånad från nätet
Nutella semifreddo
ca 10 port
ca 10 port
2 marängbottnar
4 ägg
2 msk strösocker
5 dl vispgrädde
1 burk Nutella (ca 400 g)
4 ägg
2 msk strösocker
5 dl vispgrädde
1 burk Nutella (ca 400 g)
Separera gulor från vitor, det är viktigt att skål och visp till vitorna är rena. Vispa vitorna till ett fast skum med 1 msk socker. Vispa gulorna luftiga med 1 msk socker och vispa grädden för sig.
Lägg en marängbotten i formen och krossa den andra.
Vänd varsamt ihop äggvisp, grädde, vitorna och den krossade marängen.
Ringla ner Nutellan (värm den lite i micron så den blir lite rinnig) så att det blir ränder i smeten. Häll upp smeten i formen över den hela marängbottnen.
Frys tårtan i minst 4 timmar innan servering, gärna över natten.
Servera med färska jordgubbar till.
7 kommentarer:
Mmmm den är sååå god:))
Som godis ;)
Ibland byter jag ut nutellan mot färskmosade jordgubbar inte helt fel det heller:)
Ha det fint
Kram Tina
DET lät inte äckligt på något vis! Den måste vi prova. Vem älskar inte nutella? ;)
Awwwwwwww.....nå fikk jeg SÅ lyst på is!!! Mmmmm...deilig! Takk for oppskrift :-)
Nu dreglar jag ner på tangenterna...
Mums, så gott det ser ut!
/Anna-Karin
Var tvungen att skriva ut receptet, den måste bara göras.
Kram Therese
jag måste också skriva upp reseptet så att jg kan prova laga den! Låter såååå gott att mumsfillibabba ändå! :D
Ska prova göra den i morgon kväll och ha den på lördag på födelsedagsfirande. :) Undrar hur länge den behöver tas fram innan servering?
Skicka en kommentar