11 september 2012

Tusentals små goda päron söker recept!

Nu är de mogna. Våra goda små Williamspäron. Det kryllar av dem i vårt gamla stora fina päronträd. Otroligt hur det kan ge så mycket frukt år från år. Synd bara att man endast når en bråkdel, även om man med livet som insats vinglar runt med en hög stege. Skulle behöva en lift. För visst är det konstigt att de finaste alltid sitter i toppen?!





Päronen är jättegoda att äta som de är. Men det går ju inte att äta hur många som helst varje dag, det gillar ju liksom inte maggen. Så jag gör en liten efterlysning på goda recept med päron. Mejla gärna dessa till mig :)  acjo69@yahoo.se



Och är det någon som har vägarna förbi och vill plocka en kasse eller två är ni så välkomna så!


3 kommentarer:

Lotta sa...

Vackra bilder och man längtar efter päron...
Har du testat att torka tunna skivor i ugnen...det blir supergott.
Jag brukar alltid göra marmelad på päron, färsk ingefära, lite citron, syltsocker och valnötter det blir supergott till goda ostar.
Ha en fin dag.
Lotta

Rajson sa...

Lyckliga du som har päron. Har ett träd men den har inte gett frukt de senaste åren. Synd för de är supergoda.
Väldigt fina bilder som hade platsat i ett glassigt magasin!
Ha det gott!

Lotta sa...

Jag brukar nog ha ugnen på ca 70 grader + varmluft och så luckan lite på glänt. Tiden beror på hur tjocka skivorna är men några timmar tar det säkert.
Lycka till!
Lotta