17 november 2014

Gelato - en plötslig förälskelse



Efter några timmar runt Lutande Tornet och Domkyrkan strosar vi vidare ut bland smala gränder, gator och torg i Pisa. Vi har några timmar på oss innan flyget går vidare till Sicilien. Vårat höstlov har precis börjat och vi njuter av sol och värme.



Och där, vid ett cafébord på ett torg i Pisa, slår den ner som blixten. Förälskelsen till den italienska glassen. Gelato! Jag, en glassälskare, förstår plötsligt vad jag missat hela mitt liv. Men det är ju inte så konstigt, har ju aldrig varit i Italien förut. (Eller jo, det har jag ju. Typ 30 minuter för 15 år sedan när jag och en kompis var på bussresa i Österrike och bussen gjorde en avstickare till en liten Italiensk by. Men det gills ju nästan inte.) Glassen där hemma kommer från och med nu aldrig mer bli den samma. Gelato skulle jag kunna leva på liksom. Till frukost, lunch, mellis, middag! Vilken tur för min kropp att jag inte bor i Italien!



I var och vartannat gathörn stod det afrikanska försäljare som alla sålde samma saker. Solglasögon, smycken, krimskrams, hattar och förlängningsarmar till mobilen för att kunna ta den perfekta selfien. Och här och där satt musikanter och andra underhållare.






Över allt på marknader och i butiker dök dessa Pinocchio-souvenirer upp. En liten marionettdocka i trä, typisk för Italien.



Genom Pisa rinner Fiume Arno och kantas av många fina gamla hus.


Fortsättning följer....
Då har vi landat på Sicilien.


3 kommentarer:

Unknown sa...

Så vackert!

Rajson sa...

Där vid torget till vänster på bilden intog vi en härlig öl förra våren.
Vi stannade till i Pisa på väg hem från Lucca.
Känner så väl igen allt du skriver.
Tyckte faktiskt att det var rättfint runt tornet.
Ser fram emot bilderna från Sicilien!

HWIT BLOGG sa...

Underbara bilder Lotta! Ja glassen ja, där kan GB slänga sig i väggen du, sen vill man inte ha något annat...
Följer med spänning din resa!
Kram Titti