14 juli 2015

Etthundra milVill ge er ett litet semesterboktips. Har precis läst ut "Etthundra mil" av Jojo Moyes. Hennes böcker är riktigt bra. Hittills har jag läst tre av dem och fler kommer det att bli.

"Etthundra mil" är en roadtrip genom Storbritanniens klassamhälle. En skildring av en familj som försöker behålla hoppet - och en annorlunda kärlekshistoria.

"Jess Thomas liv suger. Hennes man har stuckit och hon tvingas ha dubbla jobb för att försörja sina två barn. Styvsonen Nicky kommer ständigt hem från den ruffa kommunala skolan med nya blåmärken och stänger in sig med datorn på sitt rum. Dottern Tanzie är lite av ett mattegeni, men när hon erbjuds en plats på en trevlig privatskola räcker pengarna inte till. Om hon inte kan vinna första pris i Skottlands matematikolympiad? Men Jess har varken bil eller pengar till tågbiljetter.

IT-miljonären Ed, med ett eget kaotiskt förflutet, blir av en tillfällighet deras riddare i skinande rustning. När han erbjuder sig att köra den lilla familjen, inklusive illaluktande hunden Norman, tvärsigenom England till Skottland är det hans första osjälviska gärning på åratal. Men kommer de att hinna? Och om de gör det, kommer deras problem att vara över?"

De två andra böckerna jag läst heter "Livet efter dig" och "Sophies historia". Även dessa riktigt bra.

Trevlig sommarläsning!


1 kommentar:

Lotta sa...

Jag har precis köpt den och de andra två har jag också läst! Perfekta sommarböcker! Må så gott! /Lotta