12 november 2012

Gammal bok & glasögon

Har länge haft en tanke om en inredningsdetalj. En riktigt fin gammal sliten brun eller svart bok och ett par runda små gamla glasögon. Glasögonen ska ligga på boken, precis som om någon håller på att läsa och bara har tagit en paus. Ja, den bilden har ni säkert sett ett antal gånger i inredningstidningar. Har letat på loppis, men inte hittat det perfekta paret tillsammans, bok & glasögon.

Härom dagen när jag packade upp en låda med sambons gamla ungdomsböcker, som stått i förrådet, hittade jag två gamla Biggles-böcker tryckta 1944. Gillade böckernas omslag och började tänka om på min idé. Med tre killar i huset kanske min glasögon-bok-idé skulle se ut ungefär så här istället? Om jag kunde hitta ett par gamla pilotglasögon skulle det bli en lite tuffare variant. Vad tror ni om det? Det blir ju extra roligt när de gamla sakerna (i det här fallet boken) har en historia inom familjen.
3 kommentarer:

SoF sa...

Absolut - jättetufft!

Jag har en variant av det här...gamla böcker från 1800-talet(?) och riktigt gamla glasögon ovanpå.

Det passade in i den inredningsstil vi hade tidigare, men nu finns det i ett extrarum som vi inte använder (utom för gäster).

Gillar din personliga variant Lotta!

Ha det gott/SoF

Anette-Ljusa drömmar på landet sa...

Coolt...en modernare variant !!

Kram Anette

Unknown sa...

Ja men inte varför!
Roligt när de finns en personlig historia ME!
Kramen