8 september 2014

På kurs med JosefinLördagen spenderades i Norrköping med dessa goa trevliga tjejer. Vi hade alla fyra vunnit en plats i Josefins fotokurs. Kul, lärorikt och inspirerande att träffa andra med fotografering som stort intresse. Vi sammanstrålade utanför Arbetets Museum som ligger i det gamla Industrilandskapet. Josefin höll ett föredrag om att fotografera med megazoomobjektiv. Sedan blev det tid för frågor och funderingar kring objektivet och fotografering i allmänhet. Efter våra tusen frågor var det dags för den praktiska biten och ett litet tävlingsmoment. Under tiden vi gick runt och fotograferade fick vi låna och prova på Tamrons nya megazoomobjektiv en kvart var. Av de bilder vi tagit med Tamron-objektivet skulle vi sedan över helgen välja ut varsin tävlingsbild och maila den till Josefin som sedan utser en vinnare. Bästa bilden vinner Tamrons nya megazoomobjektiv! Må bästa bild vinna! Så spännande! Vilken som är min tävlingsbild? Ja det tänker jag inte avslöja nu. Den visar jag när tävlingen är avgjord. 

Det var jättekul att gå runt och fotografera tillsammans. Utbyta tankar och funderingar. Många bilder på varann "in aktion" blev det. Jag som inte alls är van att fotografera människor (förutom mina barn då) tyckte detta var jättekul. Men en hel del andra bilder blev det också. Ni kan ju bara tänka er när jag fick se dessa rostiga "bågar" (bild 5-7 i detta inlägg)! Jag som älskar gammalt, nött och rostigt! Det var en väldigt härlig och rolig miljö för fotografering i Industrilandskapet. Bra val av plats Josefin! Och att det var rena högsommarvärmen gjorde ju inte saken sämre.

Innan det blev dags att skiljas åt provade vi på att fotografera porträtt med reflexskärm. Roligt och lärorikt. Jag och Maria turades om att stå modeller. En helt ny erfarenhet som jag inte kände mig helt bekväm med. Jag är ju van att alltid stå bakom kameran liksom! En reflexskärm ska hur som helst inhandlas, för jag fick mersmak.


Jag (till vänster, foto Maria) och Maria (till höger) med reflexskärm.


TACK till Josefin för en mycket bra och trevlig kurs!
Och tack till Victoria, Sandra och Maria för trevligt fotosällskap!


5 kommentarer:

Lotta sa...

Såååå kul med fotokurs. Jag längtar till min fortsättningskurs börjar om 2 veckor :-) Det är verkligen kul och lärorikt att fota tillsammans!
/Lotta

Victoria sa...

Tack detsamma :)
Ska bli spännande att se vem som vinner. Alla är värdiga vinnare.
Hur tyckte du det var att fota med Nikon? Jag tyckte det var himla svårt & tyckte det var synd vi inte hade möjlighet att fota våra tävlingsbilder med våra egna kameror :/

Victoria sa...

Tyckte också att de blev beskurna konstigt. Trodde jag hade fått några fina bilder på en stolpe med väganvisningar & kyrkan eller vad det var där vi vände. men båda var kapade i toppen :(
Så hade 2 jag blev hyffsat nöjd med. men hoppas hon har med det i beräkningarna. Skrev en liten motivering varför jag valde bilden & då framkommer det lite försiktigt att det inte var så lätt med Nikon ;)

Sandra sa...

Tack för dina fina ord hos mig, Lotta! Det var verkligen roligt att få träffa er i lördags. Vilka fina bilder du tog! Älskar nummer 6, bilden på all rost. Så fint :)

Nu får nästa köp hos mig bli en reflexskärm för himmel vilken skillnad det blev!

a kitchen in the country sa...

Vilken härlig dag och vad roligt att sammanstråla med andra som brinner för fotografi. Att lära av varandra och tillsammans ger så otroligt mycket. Och vad roligt att se bild på fina bloggaren.♥

Kram på dig