Cayennekryddad morotssoppa med youghurt
4 portioner
1/2 kg morötter
1 potatis
1 gul lök
1 msk smör eller margarin
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 tsk timjan
1/2 krm cayennepeppar
1 liter grönsaksbuljong (tärning + vatten)
salt & peppar
1 dl crème fraiche
Toppa med:
1 dl matlagningsyoughurt
färsk timjan
Skala rotfrukter och lök. Skär i stora tärningar. Fräs i matfettet i en gryta tillsammans med vitlök och kryddor. Häll över buljongen och låt allt sjuda tills grönsakerna mjuknat, ca 20 minuter. Mixa soppan slät och smaksätt med salt och peppar. Rör i crème fraiche. Vid servering toppa soppan med youghurt och lite färsk timjan. Servera gott bröd till.
1 kommentar:
Tack för att du hade så vaksamma ögon :) det skulle stå muscovadosocker på den översta raden men man kan säkert byta ut det mot annan sötning. Jag ska spara ditt sopprecept för det lät himla gott! tycker soppor och grytor är en av fördelarna med att det blir lite svalare utomhus.
Skicka en kommentar